Il·luminació

Us mostraré alguns sistemes d’il·luminació útils per a presentar els nostres projectes. Les tècniques d’il·luminació han estat estudiades en profunditat pels fotògrafs professionals, així que una bona forma de millorar la il·luminació dels nostres renders és llegir llibres sobre il·luminació en fotografia.

Prò, bàsicament podem il·luminar una escena amb les següents llums (Afegir >Llum) (Add>Lamp)

descarga

  • La llum puntual (Punt/Point) és una llum que surt d’un punt de l’espai. Llums puntuals són les d’una espelma, les d’un Led o les d’una bombeta situada a una certa distància.
  • La llum solar (Sol/Sun) és un feix de raigs paral·lels. Un exemple obvi d’una llum de tipus solar és el sol. La icona de la llum “sol” té una línia discontínua que indica la direcció dels raigs de llum. Pots rotar-la per canviar la inclinació de la llum.
  • La llum de focus (Focus/Spot) és un con de llum que parteix d’un punt. Igual que en un focus, la llum està dirigida en una direcció i té una obertura determinada. En els paràmetres d’aquesta llum és possible canviar l’angle d’obertura: és el paràmetre “mida”.
  • La llum hemisfèrica (Hemi) és una font de llum semblant a la de tipus solar, però no té la possibilitat de fer ombres. És la llum més senzilla pel que fa al nombre de paràmetres. Tant aquesta llum com l’oclusió ambiental i la il·luminació ambiental solen ser les forma d’aconseguir llums de farciment en una escena.
  • La llum de tipus àrea (Area) simula una llum provinent d’una superfície. Llums d’aquest tipus són les d’una finestra, o la llum amb difusor que fan servir els fotògrafs.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s